Terms of purchase / Köpvillkor

Unfortunately we are currently not able to offer international shipping through the online store. If you live abroad and would like to make a purchase, please contact us by e-mail (orders@helenaandersson.com) and we will do our best to accomodate your request.

If you have any other questions you can reach us here: orders@helenaandersson.com.

Är det något du undrar över gällande våra villkor eller din order når du oss enklast på: orders@helenaandersson.com.

Viktigt om dina personuppgifter

Från och med den 25 maj 2018 ersätter GDPR (General Data Protection Regulation) den svenska personuppgiftslagen. GDPR är ett omfattande regelverk för hur vi som e-handlare får behandla dina personuppgifter.

I och med att du handlar hos oss så godkänner du vår behandling av dina personuppgifter. 

I korthet kan våra policy beskrivas på följande sätt:

Vi samlar bara in nödvändig information för att kunna fullgöra vårt åtagande till dig.

Vi delar inte ut dina uppgifter till tredje part om det inte krävs för att kunna fullgöra vårt åtagande till dig (exempelvis så får Postnord dina uppgifter för att kunna skicka hem varan till dig) och för att möta ställda lagkrav på bokföring.

Vi sparar bara den information som krävs enligt lag och för att kunna ge så bra service som möjligt.

Har du frågor kring dina personuppgifter, kan du kontakta oss på orders@helenaandersson.com.

Köp

Vid beställning träffas avtal om köp först när helenaandersson.com bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse. En orderbekräftelse skickas inom 24 timmar efter att beställning mottagits. Om leveranstid ändras i beställningen kommer kunden att meddelas om detta snarast möjligt. Du har alltid rätt att häva köpet utan kostnad fram till att varan är skickad. Helena Andersson har ägande och återtaganderätt till samtliga produkter tills dess att fullständig betalning har mottagits från kund. För att handla hos oss måste kunden vara 18 år och Helena Andersson måste kunna fastställa kundens bostadsadress.

Priser

I priserna ingår moms med 12% för beställningar inom EU. Vid bekräftad beställning, kan priserna endast ändras av omständigheter som Helena Andersson inte råder över. Till exempel väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms. Inga expeditionskostnader tillkommer. Skulle priset ändras har kunden rätt att utan kostnad häva köpet.

Fraktkostnad

Fraktkostnad 99 kr. Fri frakt över 2 500 kr. Du ser fullständig fraktkostnad i kassan.

Betalningssätt

Vi använder oss av Klarna samt Paypal.

Leveranser

Din vara skickas normalt inom 2-5 arbetsdagar. I enstaka fall kan längre leveranstid förekomma, men då informerar vi kunden direkt. Vi reserverar oss för felaktig lagerstatus. Kunden har alltid rätt att häva köp utan kostnad om föremålet är sålt. Paketet levereras av Postnord till närmsta postombud eller utlämningsställe.

Frakt

Helena Andersson ansvarar för transport till dig som kund. Du och transportföretaget står för risken vid eventuell retur till oss.

Transportskador

Vi ber dig vid mottagandet av paketet att undersöka om varan eller förpackningen har några skador. Om varan eller förpackningen har synliga skador bör du anmäla dem direkt till transportören eller utlämningsstället. Om du upptäcker dem efter leveransen, kontakta oss så snart som möjligt via e-post till orders@helenaandersson.com.

Ångerrätt och öppet köp

Privatkunder har enligt distansavtalslagen rätt till 14 dagars ångerrätt. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan. Återsänd vara måste vara oanvänd och i sin originalförpackning. Vid utnyttjande av ångerrätt/öppet köp står kunden för returfrakten. Du ansvarar för den returnerade produktens skick från det att du tar emot produkten till dess att vi tar emot den. Vi rekommenderar att varan skickas som en spårbar försändelse. Om du ångrar ditt köp kommer vi att återbetala varuvärdet. Återbetalning sker via det betalsätt som du valde vid beställningen. Lägg med fakturan/kvittot så vi kan identifiera returen. Summan återbetalas snarast möjligt från det att vi har mottagit och godkänt returen.

Returer och Reklamationer

Om du vill utnyttja din ångerrätt eller reklamera en skadad eller felaktig produkt ber vi dig kontakta oss via e-post för vidare instruktioner så fort som möjligt. Meddela oss via e-post order@helenaandersson.com innan du skickar något. Lägg med fakturan/kvittot så vi kan identifiera returen. Vid reklamation står Helena Andersson för kostnaden av returfrakten.

Vid en eventuell tvist följer vi alltid ARN:s rekommendationer.

Återbetalningar

Summan återbetalas snarast möjligt från det att vi har mottagit och godkänt returen.

Reservationer

Vi reserverar oss för felskrivningar eller andra fel som ligger utanför vår kontroll. Läs mer om oförutsedda händelser under Force Majeure nedan.

Vi förbehåller oss rätten att annullera beställningar där varan uppenbart är felaktigt prissatt.

Ej uthämtat paket

Om ditt paket anländer till ett utlämningsställe skickas en avisering via e-post eller sms till dig. Du som kund är ansvarig för att det mobilnummer, den adress och den e-postadress du angivit är korrekta. Om du inte hämtar ut ditt paket så debiteras du en administrativ avgift på 250 kr.

Force Majeure

Vid händelser utanför vår kontroll vilka vi ej skäligen kunnat förutse, exempelvis krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut och jämförbara händelser, skall dessa utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra ingångna avtal och utfästelser från vår sida. 

Konsumentverket

Företagsuppgifter

Helena Andersson

Tel: 0735-868796

E-post: mail@helenaandersson.com

Org.nr: 691208-1962

/add